The Bells of Christmas Medley

 Publicat per: Yolanda Mallofre

  03  de nov. 2023  21:08:31

Varies Nadales en una!

Un Medley de Nadales on comencem amb “Carol of the bells” una cançó popular de Nadal que es basa en la cançó ucranïesa anomenada “Shchedryk” escrita pel compositor ucraïnès Mykola Leontovych en 1914. L’ucraïnès “Shchedryk” va ser adaptat com una cançó de Nadal anglesa, “Carol of the Bells”, per Peter J. Wilhousky de la NBC Radio, després d’una actuació de la cançó original del Cor Nacional Ucraïnès al Carnegie Hall el 5 d’octubre de 1922. Peter J. Wilhousky, compositor americà, educador musical i director coral d’ascendència ucraïnesa, va escriure la lletra en anglès.

Seguim amb “Ding Dong Merrily on High”. La melodia va aparèixer per primera vegada com una melodia de dansa secular coneguda sota el títol “Branle de l’Official” a Orchésographie, un llibre de dansa escrit pel compositor i escriptor francès Thoinot Arbeau,  (1519–1593). Les paraules són del compositor anglès George Ratcliffe Woodward (1848–1934), i  va ser publicada per primera vegada el 1924 en el seu The Cambridge Carol-Book: Being Fifty-two Songs for Christmas, Easter, And Other Seasons.

El tercer tema “I Heard the Bells on Christmas Day” és una cançó de Nadal basada en el poema de 1863 “Christmas Bells” del poeta nord-americà Henry Wadsworth Longfellow. La cançó explica que el narrador escolta les campanes de Nadal durant la Guerra Civil dels Estats Units.

I per últim «Jingle Bells» és una de les cançons tradicionals d’hivern més conegudes i cantades a tot el món. Va ser escrita entre 1850 i 1857 pel compositor estatunidenc James Pierpont (1822-1893) sota el títol de «The One Horse Open Sleigh» i va ser publicada a la ciutat de Boston per la companyia Oliver Ditson & Co. el 16 de setembre de 1857.

 

The Bells of Christmas Medley veus

 

 

The Bells of Christmas Medley grup 1

 

 

The Bells of Christmas Medley grup 2

Què t'ha semblat?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Comentaris